مجموعه ی روستاهای سادات حسینی 2

اطراف روستای فالح در سادات حسینی، دهدز، ایذه، استان خوزستان

عکس از: عباس علیزاده

زمان عکاسی: ۶/۱/۱۳۸۹

بعد از طی کردن مسیر ۱۴ کیلومتری سادات حسینی به شیوند، که در طول مسیر با هشدارهای اهالی روستاهای بین راه در مورد نرفتن به شیوند همراه بود، به شیوند رسیدیم.

هشدارها در این مورد بود که ما را به شیوند راه نخواهند داد. و این به علت ناراضی بودن اهالی شیوند از ورود گردشگران و روستاهایشان بود. و اما علت ..... آب آشامیدنی مجموعه روستای شیوند مستقیما از آبی تهیه می شود که از آبشار شیوند به درون روستاها سراریز می گردد. ظاهرا چندی پیش عده ای گردشگر از خارج از استان خوزستان به منطقه آمده و در مراحل بازدید خود از شیوند، اقدام به آلوده سازی آب و نیز ..... نموده اند که اهالی روستا با مشاهده اقدامات آنان، چنین تصمیم گرفته اند که از ورود گردشگران غریبه به روستاهایشان جلوگیری کنند.

نمایی از دریاچه سد کارون ۳ و مزارع کشاورزی در مسیر سادات حسینی به شیوند

عکس از: عباس علیزاده

زمان عکاسی: ۶/۱/۱۳۸۹

به همین علت هم بارج هایی که از اسکله رکعت به طرف شیوند حرکت می کنند، از انتقال مسافران نوروزی و گردشگران غریبه به شیوند خودداری نموده و یا با اکراه این کار را انجام می دهند و سعی دارند تا آنها را از انجام سفر به شیوند منصرف نمایند. در همین راستا، کلمه ی "شیوند" تابلوی راهنمایی که مسیر شیوند و منطقه زراس را مشخص می نمود و ظاهرا امسال به تازگی از سوی میراث فرهنگی نصب شده اند، توسط اهالی و به وسیله ی رنگ پوشانده شده بود.

به هر حال ما از طریق مسیر زمینی به شیوند رفتیم و البته پس از ورود به شیوند چندان با رفتار نا مناسبی مواجع نشدیم. هر چند در چند مورد با سوال اهالی مواجه شدیم که چطور به شیوند آمدید؟

عصر هنگام به شیوند وارد شده بودیم و پس از صرف نهار و استقرار در مدرسه ای که هماهنگ کرده بودیم، برای بازدید از آبشار حرکت کردیم و ظرف مدت حدود ۴۵ دقیقه فاصله ی مدرسه تا آبشار را پیمودیم و در نهایت پس از آنکه ۴ مرتبه به شیوند رفته بودم، و هربار به علتی موفق به رسیدن به پای آبشار نشده بودم، این بار مسیر را بطور کامل طی کردیم و در پای آبشار با آن وزش تند باد و آبی که بصورت پودر شده در هوا منتشر می شد حضور پیدا کردیم.

هنگام غروب به طرف پایین برگشتیم و پس از تاریک شدن هوا به مدرسه رسیدیم.

پس از نماز و صرف شام برای خوابیدن آماده می شدیم که باران شروع به باریدن کرد و به محض جدی شدن بارش باران، سیستم برق مدرسه دچار مشکل شد و برق قطع گردید و زیر آن باران تلاش های بسیار ما برای رفع نقص نتیجه ای نداشت. لذا از یک فانوس که توسط مدیر مدرسه در اختیار ما قرار داده شد، برای روشنایی استفاده نمودیم.

جای شما خالی شب، آسمان شیوند حسابی بارید و البته رعد و برق ها و غرش های بی امان آسمان شیوند، بچه های کوچک ما را حسابی ترساند.

صبح پس از نماز وسایل را جمع کرده و خودروها آماده ی حرکت به طرف محل سوار شدن به بارج شدند. در زمان انتظار برای رسیدن بارج، صبحانه را سرپایی صرف نموده و با داستان هایی به بارج سوار شدیم و پس از طی مسیر شیوند تا اسکله ی رکعت، به جاده ی دهدز - ایذه وارد شده و به سمت ایذه حرکت کردیم.





مجموعه ی روستاهای سادات حسینی

سفر به شهرهای ایذه و دهدز و لذت بردن از طبیعت زیبای این مناطق عادت هر ساله ی من شده است و در این راه بسیاری از اعضای خانواده نیز معمولا با من همراه هستند.

و اما این بار تجربه ای جدید و برنامه ریزی نشده از قبل برایمان پیش آمد. ابتدا فقط قصد ما دیدار از روستاهای سادات حسینی و مشخصا روستای فالح بود. اما در نهایت سر از شیوند در آوردیم.

روز اول از اهواز و از طریق جاده (قدیمی) اهواز - ماهشهر و با گذشتن از سه راهی هفتکل به سمت شهرهای باغملک، ایذه و دهدز رفتیم. از دهدز و از طریق یک راه فرعی زمینی به سمت محل سوار شدن به بارج رفتیم. مسیر بسیار زیبا و بهاری و سرسبز بود. کوه ها و تپه های فراوان و سبز، بین دهدز تا ساحل دریاچه ی سد کارون ۳ را فراگرفته بود.

در میانه ی راه از به اصطلاح "شهرک گردشگری زراس" دیدن کردیم که تنها اتاقک هایی فلزی بود و چند و چادر و سرویس بهداشتی که خب البته از هیچ چیز بهتر است. البته ما استفاده از طبیعت بکر اطراف را به اسکان در آن به اصطلاح شهرک ترجیح دادیم...... البته با رعابت تمام جوانب لازم در استفاده از طبیعت و مثل همیشه با تذکرهای وقت و بی وقت و حوصله سر بر من، از آلوده نمودن محیط و از بین بردن گیاهان و گلها و درختان خودداری کردیم و نهار را صرف نموده و پس از گرفتن چند عکس (که یکی از آنها را مشاهده می کنید) به طرف سادات حسینی حرکت کردیم.

منظره ی دریاچه سد کارون ۳ و بخشی از روستاهای سادات حسینی، دید از کنار شهرک گردشگری زراس (نگاه به جنوب غربی) تهیه شده از مجموع ۱۰ عکس به روش پانوراما

عکس از: عباس علیزاده

تاریخ عکاسی: ۵/۱/۱۳۸۹

محل های مورد اشاره در متن و مسیر طی شده از فالح به شیوند

شب را در روستای فالح و در منزل یکی از آشنایان (که بنده خدا خودش حضور نداشت، و مادر و برادرش، بدون اینکه ما را بشناسند، زحمت پذیرایی از ما را متحمل شدند) ماندیم. و صبح برای پیاده روی به دره ی رودخانه ای که از کنار از روستای فالح می گذرد رفتیم و در این راه از میان باغهای انار بسیار زیبا و جویبارهای روان و پاک که یادآور توصیف قرآن از بهشت است (جنات تجری من تحتها الانهار) و گندمزارهای سرسبز عبور نمودیم.

و اما بخش پیش بینی نشده ی سفر ما، این بود که پس از مطلع شدن از وجود مسیر زمینی بین سادات حسینی و شیوند، تصمیم گرفتیم این مسیر را طی کرده و به شیوند برویم. مسیری خاکی به طول ۱۴ کیلومتر که آن را با ۴ خودرو، متشکل از ۳ خودروی پژو و یک پراید طی نمودیم و در طول مسیر بارها کف خودروها با زمین مهربان آن منطقه آشنا شد و سرنشینان مجبور به پیاده شدن از خودرو شدند.

.

.

.

..... ادامه دارد .....







گزارش تخلف
بعدی